När Malmö stad ville förnya tidningen Fokus förskola gick uppdraget till Final Content. I nya Fokus förskola möts det lilla och det stora, det lekfulla och det allvarliga och barnens värld med de vuxnas. 

 
Redesign
Redaktion
Grafisk produktion
 

Utmaning
Malmö stad, vars ambition är att bedriva en likvärdig förskola av hög kvalitet för alla barn i Malmö, ger ut tidningen Fokus förskola till alla som är intresserade av utbildning, pedagogik och förskolans värld. Projektets utmaning var att skapa en informativ och inspirerande produkt som är relevant för en bred läsarskara.

Lösning
Final Content arbetade fram en produktionsgång, en tidsplan och en designlösning för Fokus förskola. En skräddarsydd arbetsgrupp bestående av redaktör, skribenter, produktionsledare, art director och originalare skapar tillsammans en tidning som bjuder på ett aktuellt och initierat innehåll som berör många människor, såväl stora som små. 

Resultat
Fokus förskola är en tidning av hög kvalitet med många trogna och engagerade läsare. Både inom Malmö stad övriga verksamhetsdelar och inom andra kommuner har tidningen blivit en förebild för hur ett genomtänkt innehåll och ett starkt formspråk på ett effektivt vis når rätt målgrupp. 

 
 
Omslag_Rött.jpeg
170209_FokusFörskola_Enkät_03.jpg
170221_FokusFörskola_ModersmålFlerspråkighet_05.jpg
FF_Logo.jpg
170831_FokusFörskola_Torup_FotografSannaDolck_30.jpg
Kö_02.jpg
Omslag_Grönt.jpg
170217_FokusFörskola_Enkät_09.jpg
Enkat_03_FIX.jpg
Gunilla.png